A nyárs

Talán szép kis országunkban nincs is olyan ember ki ne nyársalt volna, például szalonnát ami a legkedveltebb ételek egyike. mindenkinek van egy tuti "csurdítós" receptje. Lássuk mi is az amit minden természetjárónak ajánlok, persze godolhatjátok, hogy minek írok a szalonnasütésről azt mindenki tud. Ez persze nem így van, mert láttam már túzbe tartott koromfekete szalonnát is. Nagyképűség nélkül állíthatom, hogy mi tudjuk a szalonna sütés fortélyait amit most megosztunk veletek. Mellesleg a legfinomabb nyárson sült szalonnát a feleségem süti.

A nyárs a legegyszerűbb sütőezköz! Nem is kell bajlódani, hogy vigyük magunkal. Minden erdős, bokros területen megtalálható megfelelő nyársbot. Véleményem szerint a vasnyárs akkora hülyeség mint a koffein mentes kávé. Tanácsolom minden kedves természtjáró barátomnak, hogy mogyoró, som, csipke egyenes vesszejét használják. Természetesen az sem mindegy, hogyan készítjük faragjuk a nyársbotot. A nyársbot végét laposra kell faragni nehogy megforogjon rajta a szalonna.